150 år

Stærkt samarbejde om jubilæumsåret i 2018Logo

Stærkt samarbejde om jubilæumsåret i 2018

Esbjerg Havn og Danmarks yngste storby Esbjerg fejrer 150 år i 2018, og Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn samarbejder tæt om planlægningen af jubilæet. Byen og havnen vil sammen danne rammen om en storslået fejring, der året igennem vil byde på en bred vifte af kulturelle og sportslige events under den fælles paraply Havn og By 150 år.

 

Havn og By 150 år

Jubilæumsåret kaldes "Havn og By 150 år" for at afspejle, at byen og havnen er to sider af samme mønt.

I løbet af 2018 vil Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn løbende markere jubilæet sammen, og planlægningsarbejdet er i fuld gang.

- Esbjergs udvikling er helt unik, og derfor skal havnens og byens jubilæum naturligvis markeres eftertrykkeligt. Anlæggelsen af Esbjerg Havn har historisk og national betydning, og jeg synes også det er på sin plads at bruge anledningen til at anerkende og fejre den forandringsparathed, der er en vigtig del af Esbjergs dna. Ud over at fejre det historiske vil vi også vende blikket mod fremtiden, der på mange måder også tegner godt. Byen er i en rivende udvikling, og havnen er godt rustet til de muligheder, der dukker op i horisonten med blandt andet den nye aftale om Nordsøen, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen.

Netop evnen til at omstille sig er en del af kernefortællingen om Esbjerg Havn, der har været i landets elite som både eksporthavn, landets største fiskerihavn og nu som en nøglespiller i energisektoren.

Bestyrelsesformanden i Esbjerg Havn, Flemming N. Enevoldsen, glæder sig over, at jubilæet favner både by og havn og ser store potentialer i samarbejdet.

- Uden havnen ville der ikke være nogen by, og uden byen ville havnen ikke fungere. Sådan er det, og sådan har det været i snart 150 år. Derfor er det helt naturligt at jubilæet også afvikles i fællesskab. Sammen med kommunen kan vi skabe det jubilæum, der hører sig til for Danmarks yngste storby med den mest omstillingsparate havn, siger Flemming N. Enevoldsen.

De konkrete events, der er i støbeskeen til jubilæumsåret, vil blive annonceret løbende på siden for jubilæet havnogby150.dk