Sejl med

Tag med på dit livs sejltur

Tag med på dit livs sejltur

Er du mellem 15 og 25 år og klar på en sommerferieoplevelse af de helt store?

Så meld dig som trainee. Du får en unik mulighed for at sejle med på et af sejlskibene under the Tall Ships Races fra Sunderland til Esbjerg i juli 2018.

Som trainee bliver du en del af livet ombord på de store sejlskibe og giver en hånd med arbejdsopgaverne. Det er en fantastisk mulighed for også at møde unge fra andre lande.

Skibene kommer fra forskellige lande i Europa, og de er vant til at have unge, uerfarne sejlere med ombord foruden det faste mandskab, som er professionelle sejlere.

Puds engelskkundskaberne af, pak køjesækken og gør dig klar til en oplevelse ud over det sædvanlige.

Hvad er et Tall Ship?

Et Tall Ship er et stort, traditionelt rigget sejlskib, og ikke et af de skibe, du normalt ser i Esbjerg Havn. At sejle med på et sådant skib er en meget anderledes oplevelse end at sejle med et moderne skib. Faktisk er det en oplevelse, som færre og færre får.

Det der gør din oplevelse endnu mere unik er, at den største del af besætningen ombord skal være under 25 år. De gamle skibe er derfor fulde af liv og glade dage.

Hvad skal du kunne?

Har du aldrig sejlet før, er det ingen hindring. Du skal bare have et åbent sind, gåpåmod, lysten til at være sammen med andre mennesker og være klar til at kommunikere på engelsk.

Du får mulighed for at lære egenskaber som lederskab, samarbejde og kommunikation. Det er alle ting, der er med til at få skibet sikkert i havn. Dertil kommer de helt praktiske pligter så som at sætte sejl, klatre op i masterne, lave mad, pudse messing og sågar navigere skibet.

Når skibet er i havn

Når skibet lægger til kaj i Esbjerg, starter anden del af trainee-livet. Der er arrangeret forskellige aktiviteter for besætningen, hvor du kommer til at dyste mod trainees fra de andre skibe. Der er desuden arrangeret en festlig Crew Parade op gennem byens gader og et sjovt Crew Party, hvor alle besætningsmedlemmerne spiser og fester sammen.

Sådan kommer du med

Din billet ombord kan udløses på to måder:

1. Du kan vælge at finde en sponsor, som betaler 10.000 kr., og din sponsor bliver en del af Sailors Club med dertilhørende rettigheder, som for eksempel invitation til en reception ombord på et af de store sejlskibe under The Tall Ships Races i Esbjerg. Med en sponsor er du sikret en plads på et skib. Læs mere om at få en sponsor her

2. Du har ikke en sponsor, men ansøger om en plads. Du er herefter med i en lodtrækning om en af de 150 pladser ombord. Hvis du får en plads, koster det 2000 kr. i egenbetaling. Du får besked i januar 2018.

Begge muligheder er inklusiv forplejning og transport til Sunderland, som arrangeres af Esbjerg Kommune. Der er afgang fra Esbjerg den 13. juli 2018. Turen slutter den 19. eller 20. juli afhængigt af hvilket skib, du har sejlet med.